Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

İlahiyat
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
İslami İlimler Fakültesi

Kodu : 103210547 Puan Türü : SÖZ
Önceki Dönem: TS-1
Taban Puan : 255,260
Önceki Dönem: Dolmadı
Tavan Puan : 428,540
Önceki Dönem: 437,249
Türkiye Başarı Sırası : 497.616 Türkiye Başarı Sırası
(Ek Puanlı)
: 130.625
Önceki Dönem: 39.000
Kontenjan : 9 Kişi
Yerleştirilen : 238 Kişi
Okul Birincisi Konj. : 6 Kişi M.E.B.B. Konj. : -
Şehit Gazi Yak. Konj. : - 34 Yaş Üstü Kadın Konj. : 1 Kişi
Depremzede Aday Konj. : -
O.B. Taban Puan : 220,800 O.B. Tavan Puan : 225,466

Öğretim Türü : Normal Öğretim Süre : 4 Yıl
Burs : - Öğretim Ücreti : Ücretsiz
Profesör Sayısı : 2 Kişi Doçent Sayısı : 5 Kişi
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı : 23 Kişi

KPSS-1 : 0.067 KPSS-2 : 0.067
KPSS-3 : 0.066 A.B. : -
TUS-1 : - TUS-2 : -
TUS-3 : - DUS : -

Koşullar

1: Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirlemeden önce Tablo-6'yı dikkatle incelemeleri gerekir.

22: Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.

24: Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.

152: Bu programdaki öğretim dili en az %30 Arapça'dır.

YKS Tercih Robotu
KPSS Tercih Robotu