← Geri Dön
İslami İlimler (Arapça)
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi
İslami İlimler Fakültesi (Türkoğlu) (Lisans)
Kodu
112270830
Puan Türü
SÖZ
Taban Puan
226.21696
Önceki Dönem:
248.49607
Tavan Puan
331.34206
Önceki Dönem: 296.71520
Türkiye Başarı Sırası (TBS)
882.899
Önceki Dönem:
876.175
TBS (Ek Puanlı)
YOK
Kontenjan
49 Kişi
Yerleştirilen
51 Kişi
Okul Birincisi Konj.
2
MEBB. Konj
Şehit Gazi Yak. Konj.
-
34 Yaş Üstü Kadın Konj.
2
Depremzede Aday Konj.
5
O.B. Taban Puan
-
O.B. Tavan Puan
-
Öğretim Türü
Normal Öğretim
Süre
4 Yıl
Burs
-
Öğretim Ücreti
Ücretsiz
Profesör Sayısı
-
Doçent Sayısı
3
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı
8
KPSS1
61.70382
KPSS2
49.03039
Koşullar
- 1 Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengi meslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirlemeden önce Tablo-6'yı dikkatle incelemeleri gerekir.
- 14 Öğretim dili Arapça'dır.
- 22 Bu programa kayıt yaptıran ve yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin programdan ilişiği kesilir. Hazırlık sınıfında başarısız olarak programdan ilişiği kesilen öğrenciler, varsa kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ancak bu öğrenciler, talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin YKS puanlarından ilgili olan puanı, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.
- 24 Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır. Hazırlık sınıfı, öğretim süresi sütununda gösterilen yıllara dahil değildir. İlgili dil için üniversitece kabul edilen; a) Ulusal ve/veya Uluslararası yabancı dil sınavlarının birinden yine üniversitece belirlenen düzeyde başarılı olduğunu belgeleyen, b) Üniversitece öğretim yılı başında yapılacak ilgili dilde yeterlik sınavında başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa alınırlar. Öğrencilere, “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik" hükümleri uygulanır.
