Demiroğlu Bilim Üniversitesi (İstanbul)

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Tam Burslu)
Demiroğlu Bilim Üniversitesi (İstanbul)
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Kodu : 202650147 Puan Türü : TYT
Önceki Dönem: YGS-3
Taban Puan : 302,955
Önceki Dönem: 247,909
Tavan Puan : 304,786
Önceki Dönem: 259,310
Türkiye Başarı Sırası : 769.191
Önceki Dönem: 818.618
Türkiye Başarı Sırası
(Ek Puanlı)
: 616.988
Önceki Dönem: 25.480
Kontenjan : 2 Kişi
Yerleştirilen : 2 Kişi Okul Birincisi Konj. : -
Şehit Gazi Yak. Konj. : - 34 Yaş Üstü Kadın Konj. : -
Depremzede Aday Konj. : 1 Kişi
O.B. Taban Puan : - O.B. Tavan Puan : -

Öğretim Türü : Normal Öğretim Süre : 2 Yıl
Burs : Tam Burslu Öğretim Ücreti : Tam Burslu

Koşullar

18: Milli Sporcu olan adayların, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile vakıf üniversiteleri arasında imzalanan mutabakat metni ile ilgili bu kılavuzun ileri sayfalarında yer alan duyuruyu incelemesinde ve ilgili yükseköğretim kurumundan konuya ilişkin bilgi almasında yarar görülmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Gençlik ve Spor Bakanlığıyla yaptığı mutabakat metni çerçevesinde yapacakları işlemlere ilişkin ayrıntılı bilgiye ilgili üniversiteden bilgi alınması gerekmektedir.

21: Zorunlu hazırlık sınıfı dahil (İsteğe bağlı hazırlık sınıfları hariç) olmak üzere verilecek olan burslarda, Burslu: öğrenim ücretinin tamamını; %50 İndirimli: öğrenim ücretinin yarısını ve %25 İndirimli: öğrenim ücretinin dörtte birini kapsamakta olup, öğrenciler öğrenim ücretinin geri kalan kısmını ödeyeceklerdir. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler, hazırlık sınıfında bir yıl ve programın normal öğretim süresi kadar (öğrenimine ve derslere devam etmesi şartıyla) devam ederek bu sürenin sonuna kadar kesilmez. Burslu/İndirimli programlarda burslar/indirimler karşılıksız olup öğrencinin öğrenimine devam etmeyerek programdan ayrılması durumunda ayrılan öğrencilerden bursluluk/indirim oranına göre ayrıca öğrenim ücreti istenemez. İlgili yükseköğretim kurumu tarafından bu süreden daha fazla burslu/indirimli öğrenim görme imkanı verilebilir. Yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar.

64: Yükseköğretim kurumu Mütevelli Heyeti/Yönetim Kurulu tarafından verilen indirim ve imkanlar (öğrenim ücreti muafiyeti, burs, para, yurt, yemek vb.), öğrenim ücretini ödeme koşulları, taksitli veya peşin ödeme imkanları, diğer ücretler, sonraki yıllarda ücretlerde yapılacak artışlar, burslu programlara ilişkin ayrıca verilecek burs süreleri ile eğitim öğretime ilişkin diğer hususlar, ilgili yükseköğretim kurumunun internet sayfasından öğrencilere duyurulacaktır. Ücretler, ödeme yöntemleri, öğrenim ücretindeki olası artışlar her yıl, kayıtlı öğrenciler için de TEFE-TÜFE oranları da dikkate alınarak Mütevelli Heyetinin/Yönetim Kurulunun uygun göreceği oranda yeniden belirlenebilir. Bazı yükseköğretim kurumları, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde yükseköğretim kurumunun kendi mevzuatı doğrultusunda sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine izin verebilir; Üniversite, bu durumda olanların sadece ücretli veya diğer indirimli programlara kayıtlarını yapma hakkını saklı tutar. Bu durumda olanların tercihlerini yapmadan önce ilgili üniversiteden ayrıntılı bilgi almaları gerekmektedir. Adayların tercihlerini yapmadan önce üniversitelerin internet sayfasındaki bilgileri dikkatlice inceleyerek tercihlerini yapmaları gerekmektedir.

82: Demiroğlu Bilim Üniversitesi’nde eğitim-öğretim ücretlidir. Öğrenim ücreti her eğitim ve öğretim yılı başında Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. 2023-2024 Eğitim ve öğretim yılı için tüm programlarda kontenjanlar % 50 indirimli olup açıklanan ücretler tüm öğrenciler (yeni kayıt olacak ve devam eden kayıtlı tüm öğrenciler) için geçerlidir. Tıp Fakültesi % 50 indirimli 187.788,21 -TL, Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri % 50 indirimli 79.223,15 -TL, Florence Nightingale Hastanesi Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik (Türkçe) programı % 50 indirimli 58.683,81 -TL, Hemşirelik (İngilizce) programı % 50 indirimli 70.420,58 -TL, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri % 50 indirimli 64.552,20 -TL, Ebelik bölümü % 50 indirimli 49.881,24 -TL, Sağlık Yönetimi bölümü % 50 indirimli 44.012,86 -TL, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programları % 50 indirimli (ikinci öğretim dahil) 35.210,29 -TL’dir. Bu ücretlere ayrıca KDV(% 8) eklenecektir. Ayrıntılı bilgi, Üniversitenin web sitesinden edinilebilir.

YKS Tercih Robotu
KPSS Tercih Robotu